Mit tehetsz TE a cicákért?

2023.03.01 11:48

Az elmúlt pár év bizonytalansága, a jelenlegi gazdasági helyzet, nem kedvez az állatmentésnek. Úgy látjuk nagyot csökkent az örökbefogadó kedv. Valahol megértjük, de ha körülnézünk, sajnos a felelős állattartás még mindig nincs olyan szinten, hogy azt mondhassuk a gazdisodás hiánya nem okoz problémát. Mérhetetlenül nagy problémát okoz, mert minden menhely és civil állatmentő teltházas vagy kapacitása csúcsán egyensúlyozva próbál életben maradni.

A "nagyok" legfőbb munkájuknak már a TNR-ezést tartják, ami azt jelenti befogják a gazdátlan macskákat, ivartalanítják őket, majd lábadozás után visszaengedik őket, ahol továbbra is igen rossz helyzetben vannak, hiszen bármikor elütheti őket egy autó, bármikor széttépheti egy kutya, vmi idióta megmérgezheti vagy éppen kínozhatja őket, de legalább nem szaporodnak. Itt tartunk, hogy már ennek is örülnünk kéne...nagyon lehangoló a helyzet!

Egyre nehezebb megfelelő, felelős állattartókat találni, akik befogadnák a mentett állatokat, pedig nem kérünk sokat…biztonságos benti tartást (vagy cicabiztos kertet/kifutót), ivartalanítást és időnként egy-egy helyzetjelentést.

Szóval elértünk egy pontot, ahol kevés már az, amit az állatmentők egymaguk elérhetnek. Mindenkinek látnia kell a valóságot és tennie kell, felelősséget kell vállalnia, hogy a helyzet javulhasson.

MIT TEHETSZ TE? Lássuk:

1. Segítsd cicáink gazdisodását – osszd meg bejegyzéseinket, Facebook posztjainkat, reklámozd cicáinkat! Minden reakció, hozzászólás és megosztás növeli az esélyét, hogy gazdikeresőink mielőbb megtalálhassák otthonukat VAGY FOGADJ ÖRÖKBE TE MAGAD EGY (VAGY MÉG EGY) BÁRSONYTALPÚT!

2. Mesélj a felelős állattartásról, az ivartalanítás fontosságáról azoknak az ismerőseidnek, akiknek ez még nem egyértelmű!

3. Vegyél részt licitjeinken felajánlóként! Cicaszeretőként biztos van otthon olyan cicás tárgyad, ami számodra már nem okoz akkora örömet, de más még nagyon örülne neki!

4. Licitálj, vásárolj ajándékboltunkban vagy egyszerűen egy utalással támogasd mentettkéinket!

5. Ha teheted, vegyél egy-két csomag eledelt vagy macskaalmot pluszban amikor vásárolsz és juttasd el hozzánk Miskolcon!

6. …és végül, de messze nem utolsósorban…SOHA NE MENJ EL SÉRÜLT, BETEG állat mellett anélkül, hogy segítenél! A közöny az ember(i)ség legnagyobb ellensége.